Citrom, hab, csók

Citrom, hab, csók

Gourmet desszertek a fesztiválon

2015. május 24. - citromhabcsok

Idén végre kijutottam a Gourmet Fesztiválra, íme egy gyors összefoglaló arról, milyen desszerteket (és egyéb érdekességeket) sikerült megkóstolnom szombaton.

Ha nem szeretnél lemaradni a receptjeimről és egyéb gasztrotémákról, kövesd a Citrom, hab, csók Facebook-oldalát is!

gourmet_2.jpg

A Babel Rákóczi túrós újragondolása volt a legextravagánsabb desszert, amivel szombaton találkoztam. Állagok és formák kavalkádja.

gourmet_5.jpg

Amikor már hétágra sütött a nap, nagyon jólesett a Corinthia Hotel Budapest fahéjas fagyija meggyraguval.

gourmet_4.jpg

Kár, hogy a Gourmet Fesztivál csak délben nyit, mert különben a vasárnap reggelt biztos, hogy a Trattoria Pomo D'Oro standjánál kezdeném a kalácsba bújtatott házi fagyival. Az is lehet, hogy a vasárnap estét fejezem be ezzel.

gourmet_3.jpg

Kóstoltam még egy olasz desszertet, a canollit a hamarosan nyitó Dolcissimánál. A tányéron pisztáciás és klasszikus verzióban látható.

+ két kakukktojás:

gourmet_1.jpg

Az IKON zúzapaprikásos szendvicse volt az abszolút kedvencem. Már akkor kinéztem magamnak, amikor megjelent a menü a fesztivál weboldalán, és az első utam rögtön hozzájuk vezetett. Mondhatom, hogy megadta az alaphangot. Rengeteg minden kóstolnék még, de ebből vasárnap is eszek, az biztos.

gourmet_6.jpg

Életemben először ettem csigát! Ez a verzió fűszeres vajjal volt nyakon öntve, ízben egyértelműen ez dominált, a csigahús ízéről nem tudnék nyilatkozni, állagra kicsit rágós, ruganyos, egyszer mindenképp érdemes kipróbálni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://citromhabcsok.blog.hu/api/trackback/id/tr697486190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása