Citrom, hab, csók

Citrom, hab, csók

Málnás-őszibarackos crumble pisztáciával

2015. augusztus 07. - citromhabcsok

Tudom, tudom, hogy negyven fok lesz hétvégén, és egyébként is már napok óta kánikula van, ezért is ajánlgatok nektek olyan sütit, amihez csak fél órára kell befűteni a lakásban. A crumble nyáron is hálás téma, hiszen valójában nem más, mint sült gyümölcs és némi morzsa. Ebben a receptben a pisztácia teszi kicsit különlegesebbé és elegánsabbá az egyébként rém egyszerű süteményt. A sütőbekapcsolás hátrányait kiegyenlítendő, erőteljesen javallott vaníliafagyival turbózni a végeredményt. És voilá, kész a tökéletes, gyümölcsös nyári desszert.

Ha nem szeretnél lemaradni a receptjeimről és egyéb gasztrotémákról, kövesd a Citrom, hab, csók Facebook-oldalát is!

p1070409.JPG

Hozzávalók (egy 25 cm-es pitetálhoz)

125 g liszt

100 g cukor

100 g puha vaj

50 g tisztított pisztácia durvára aprítva

egy citrom reszelt héja

egy teáskanál vaníliakivonat

egy csipet só

500 g málna

500 g őszibarack

3 evőkanál barna cukor

3 evőkanál citromlé

p1070393.JPG

Először is elkészítem a morzsát. Ehhez a lisztet, a cukrot, a vajat, a vaníliakivonatot, a citromhéjat és a sót kézzel, vagy egy aprítógép segítségével morzsás állagúra dolgozom, majd hozzáadom a durvára aprított pisztáciát. Fél órára a hűtőbe teszem.

Közben a gyümölcsöket megmosom, megszárítom, a barackot falatnyi darabokra vágom. Egy tálban összekeverem a gyümölcsöket a cukorral és a három evőkanál citromlével, majd átöntöm az egészet a pitetálba.

A sütőt előmelegítem 200 fokra.

A fél óra letelte után kiveszem a morzsát a hűtőből, és egyenletesen eloszlatom a gyümölcsös réteg tetején. Kb. 20-25 percre betolom a sütőbe. Amikor a morzsa már aranybarna, kiveszem, és sütirácson hagyom langyosra hűlni. Vaníliafagyival tálalom.

p1070391.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://citromhabcsok.blog.hu/api/trackback/id/tr307684630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása