Citrom, hab, csók

Lime-os, avokádós jégkrém

2017. június 26. - citromhabcsok

Az elmúlt egy hét a klíma nélküli lakásban rádöbbentett arra, hogy a háztartásom korántsem hiánytalan. Többek között nincs klímám, és jégkrémkészítő formám. Mivel utóbbit egyszerűbb orvosolni, gyorsan meg is tettem, és még gyorsabban elkészítettem életem első jégkrémét.

Mindössze 10 percet töltöttem a konyhában, és máris megoldódott 2-3 napra a család jégkrémszükséglete. Meg szeretném nyugtatni azokat, akik berzenkednek az avokádótól, hogy ebben az esetben az íze nem érződik erőteljesen (amúgy sincs neki sok), a zsírtartalma viszont főszerepet játszik abban, hogy egy savanykás és krémes hideg desszert legyen munkánk végeredménye.

Ha nem szeretnél lemaradni a receptjeimről és egyéb gasztrotémákról, kövesd a Citrom, hab, csók Facebook-oldalát is! 

img_20170625_140631_530.jpg

Hozzávalók (nyolc-tíz darab 50 ml-es formához):

2 darab kicsi, érett avokádó

2 lime leve

250 g zsíros joghurt (én 3,5%-os zsírtartalmút használtam)

1 rúd vanília kikapart magjai

3 evőkanál méz

Egy magas falú tálba teszem a megpucolt, darabokra vágott avokádót, ráöntöm a lime-ok levét, a joghurtot, a mézet és a vaníliarúd magjait. Botmixerrel simára pürésítem.

A jégkrémalapot ezután elosztom a nyolc-tíz 50 ml-es jégkrémkészítő formában, és egy éjszakára beteszem a fagyasztóba.

img_20170625_140918_208.jpg

A bejegyzés trackback címe:

http://citromhabcsok.blog.hu/api/trackback/id/tr2612619223

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.