Ennek a sajtos rúdnak az egyszerűségben (és a puhaságban) rejlik a sikere. Nem kell hozzá más, csak egy nagy tál, pár sodrófával végzett nyújtómozdulat és egy forró sütő. Kitűnő (kipróbált) sörkorcsolya. Még az is megtörténhet, hogy hamarabb tűnik el a tepsiből, minthogy elfogyna egy korsó sör. És nem, nem azért, mert kicsi az adag.
Ha nem szeretnél lemaradni a receptjeimről és egyéb gasztrotémákról, kövesd a Citrom, hab, csók Facebook-oldalát is!
Hozzávalók:
25 dkg kockákra vágott, puha vaj
12,5 dkg juhtúró
12,5 dkg tehéntúró
25 dkg liszt
1 teáskanál só
1 tojás
5-10 dkg reszelt sajt (például gouda, cheddar, ementáli)
Előmelegítem a sütőt 180 fokra.
Előveszek egy tálat, és beleteszem a vajat, a kétfajta túrót (ha nincs juhtúró, működik nélküle is), a lisztet és a sót. Összegyúrom. Ha ragad a tészta, további 1-2 evőkanál lisztet lehet tenni hozzá. A masszát berakom 10 percre a hűtőbe.
Sütőpapírral kibélelek egy tepsit, lereszelem a sajtot, és felverem a tojást, amit a stanglik lekenéséhez használok.
Kiveszem a tésztát a hűtőből. Lisztezett felületen kb. 1 cm-es vastagságúra nyújtom, lekenem tojással és megszórom sajttal. 1-1,5 cm széles, 8-10 cm hosszú csíkokra vágom, majd 20-25 percre a sütőbe teszem. Akkor jó, amikor a sajt már aranylik a tetején.
A receptet itt találtam.