Citrom, hab, csók

Citrom, hab, csók

Sajtos-juhtúrós stangli - csak semmi faxni

2014. január 30. - citromhabcsok

Ennek a sajtos rúdnak az egyszerűségben (és a puhaságban) rejlik a sikere. Nem kell hozzá más, csak egy nagy tál, pár sodrófával végzett nyújtómozdulat és egy forró sütő. Kitűnő (kipróbált) sörkorcsolya. Még az is megtörténhet, hogy hamarabb tűnik el a tepsiből, minthogy elfogyna egy korsó sör. És nem, nem azért, mert kicsi az adag.

Ha nem szeretnél lemaradni a receptjeimről és egyéb gasztrotémákról, kövesd a Citrom, hab, csók Facebook-oldalát is!

P1050002.JPG

Hozzávalók:

25 dkg kockákra vágott, puha vaj

12,5 dkg juhtúró

12,5 dkg tehéntúró

25 dkg liszt

1 teáskanál só

1 tojás

5-10 dkg reszelt sajt (például gouda, cheddar, ementáli)

Előmelegítem a sütőt 180 fokra. 

Előveszek egy tálat, és beleteszem a vajat, a kétfajta túrót (ha nincs juhtúró, működik nélküle is), a lisztet és a sót. Összegyúrom. Ha ragad a tészta, további 1-2 evőkanál lisztet lehet tenni hozzá. A masszát berakom 10 percre a hűtőbe.

Sütőpapírral kibélelek egy tepsit, lereszelem a sajtot, és felverem a tojást, amit a stanglik lekenéséhez használok.

Kiveszem a tésztát a hűtőből. Lisztezett felületen kb. 1 cm-es vastagságúra nyújtom, lekenem tojással és megszórom sajttal. 1-1,5 cm széles, 8-10 cm hosszú csíkokra vágom, majd 20-25 percre a sütőbe teszem. Akkor jó, amikor a sajt már aranylik a tetején.

A receptet itt találtam.

P1040989.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://citromhabcsok.blog.hu/api/trackback/id/tr675788276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása