Gyorsan elkészül, gyorsan elfogy, gyorsan posztolok róla.
Gyorsan is felejthető? Nem. Nekem legalábbis maradandó emlék, hogy egy egész tepsivel elfogyott, míg a barátommal egy hosszabb szünet után az újrakezdésről beszélgettünk az akkori albim konyhájában. Bulvárinfó: a kapcsolat és a sütizős konyhai beszélgetések is folytatódtak. Azért nem biztos, hogy ez az univerzális recept volt barátok/barátnők visszaédesgetésére.:)
Akkor mégis mire jó? Reggelire. Tízóraira. Uzsonnára. Kávé mellé. Barátnő vigasztalására. Munkatársak meglepésére. Szóval valamilyen szinten mégiscsak univerzális.
Ha nem szeretnél lemaradni a receptjeimről és egyéb gasztrotémákról, kövesd a Citrom, hab, csók Facebook-oldalát is!
Hozzávalók (egy 19x28 cm-es tepsihez):
2 tojás
15 dkg cukor
15 dkg vaj
13 dkg liszt
1 kávéskanál sütőpor
fél citrom reszelt héja
A tetejére:
2 nagyobb, savanykás alma
15-20 g sötétbarna nádcukor
fahéj ízlés szerint
Előmelegítem a sütőt 180 fokra.
A tojásokat a cukorral habosra keverem, majd hozzáadom a felolvasztott vajat és a citromhéjat. A liszthez adom a sütőport, majd az egészet simára keverem a folyékony hozzávalókkal. A tésztát egy kivajazott, kilisztezett tepsibe öntöm.
Az almákat megpucolom és vékony gerezdekre vágom. Egy tálban összeforgatom a nádcukorral és a fahéjjal. Ezután az almaszeleteket rárakom a tészta tetejére, és 35-40 percre a sütőbe teszem.
Rövid időn belül már csak a süti fele lesz meg. Demonstráció alább.