Citrom, hab, csók

Citrom, hab, csók

Fehércsokis, banános, aszalt cseresznyés muffin

2014. június 18. - citromhabcsok

Az ütős kombinációért Nigella Lawsont illeti a dicséret. Nem sűrűn készítek muffint, de ha valami gyors, egyszerű és könnyen szállítható, viszonylag sokáig elálló sütire van szükségem, akkor ezt a receptet veszem elő. A banán miatt nem lesz száraz, a fehér csoki és az aszalt cseresznye vagy meggy szerepét pedig gondolom nem kell hosszasan ecsetelnem.

Ha nem szeretnél lemaradni a receptjeimről és egyéb gasztrotémákról, kövesd a Citrom, hab, csók Facebook-oldalát is!

 

Hozzávalók (az eredeti recept alapján 12, de szerintem inkább 16-18 darabhoz)

12,5 dkg olvasztott vaj

15 dkg cukor

1 teáskanál vaníliakivonat

3 érett banán összetörve

60 ml tejföl vagy natúr joghurt

2 nagy tojás

30 dkg liszt

1 teáskanál szódabikarbóna

fél teáskanál sütőpor

50 g aszalt cseresznye vagy meggy aprítva

50 g fehér csokoládé feldarabolva

 

Előmelegítem a sütőt 180 fokra. A muffinformát vajazom és lisztezem vagy kibélelem muffinpapírral.

A vajat felolvasztom és egy nagyobb tálba öntöm. Hozzáadom a cukrot, a vaníliakivonatot és az összetört banánokat. Belekeverem a tejfölt/joghurtot és a felvert tojásokat.

Összekeverem a lisztet a szódabikarbónával és a sütőporral, majd a vajas-banános masszához szitálom. A csokoládét és a darabokra vágott cseresznyét is a tálba öntöm. Fakanállal keverem, míg össze nem áll tésztává. Kanállal egyenletesen eloszlatom a muffinsütő mélyedéseiben.

15-20 percre a sütőbe tolom. 15 perc után már tűpróbával ellenőrizni lehet, hogy elkészült-e. Ha nem ragad a tészta a tűre, ki lehet venni a sütőből.

Sütirácson hagyom kihűlni.

 P1050560.JPG

 A legfelső képen egy epres brownie társult a muffinhoz.

A bejegyzés trackback címe:

https://citromhabcsok.blog.hu/api/trackback/id/tr216291670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása