Aki próbált már valaha amerikai recept alapján sütőtökös édességet készíteni, biztos belefutott a következő hozzávalóba: pumpkin pie spice, avagy sütőtökpite-fűszer. Az Államokban nyilván a sarki kisboltban is beszerezhető, itthon azonban az Ázsia Bt.-n és a Culinarison kívül nem is tudom, hogy érdemes lehet-e bárhol keresni. De miért is keresném, amikor otthon is össze lehet keverni néhány, egyébként nem ritka hozzávalóból? Szóval fűszerezzük meg az őszt kicsit; ha a keverék készen van, jöhetnek a sütőtökös sütik is. Egy szép üvegcsében ráutaló magatartásként ajándékba is adható olyan ismerősünknek, aki szeret sütni, hátha cserébe megkóstolhatjuk milyen eredményeket ért el vele.
Ha nem szeretnél lemaradni a receptjeimről és egyéb gasztrotémákról, kövesd a Citrom, hab, csók Facebook-oldalát is!
Hozzávalók:
3 evőkanál őrölt fahéj
2 teáskanál őrölt gyömbér
2 teáskanál őrölt szerecsendió
1,5 teáskanál őrölt szegfűbors
1,5 teáskanál őrölt szegfűszeg
Egy kisebb befőttesüvegben vagy fűszertartóban összekeverem a hozzávalókat, és indulhat is a sütőtökszezon.
A recept innen származik.