Citrom, hab, csók

Citrom, hab, csók

Tüzes sütőtök-mártogató - a (Halloween-)partik sztárja

Bejegyzés alcíme...

2013. november 01. - citromhabcsok

Ha még nem találtad ki, hogy mit vigyél a Halloween-partira, vagy mit nassolj az esti film mellé, akkor ez a mártogatós a tökéletes választás. A sütés-főzés területén analfabéták is meg tudják csinálni, a siker pedig garantált. Legalábbis annak ellenére, hogy a sütőtök tapasztalataim szerint elég megosztó étel, ezt a mártogatóst eddig még mindenki imádta.

Mivel én Halloween-partira jövő héten megyek (tudom, tudom, az már nem is igazi Halloween-parti, de hát így jött ki a szervezés), nálam a sütőtök-mártogató ma a Twin Peaks maratont fogja kísérni. Az álmaimat meg majd a Twin Peaks kísér(t)i. Jó kis móka lesz.

Ha nem szeretnél lemaradni a receptjeimről és egyéb gasztrotémákról, kövesd a Citrom, hab, csók Facebook-oldalát is!

P1040500.JPG


Hozzávalók:

60 dkg sütőtök kimagozva, hámozva és nagyobb darabokra vágva

2 evőkanál olívaolaj

1 gerezd fokhagyma összezúzva

1 kiskanál friss, reszelt gyömbér

1 piros chilipaprika kimagozva és finomra vágva

fél lime leve

só és fekete bors

Előmelegítem a sütőt 200 fokra. A sütőtökdarabokat eloszlatom egy tepsiben, meglocsolom egy evőkanál olívaolajjal, és sóval, frissen őrölt borssal fűszerezem. Kb. 20 perc alatt puhára sütöm. Ezután a sütőtökdarabokat egy turmixgépben, vagy botmixerrel pürésítem. A fokhagymát, a gyömbért, a paprikát és a maradék olajat is hozzáteszem és a géppel simára turmixolom. A lime levét is belekeverem a masszába, sózom, borsozom és kóstolás után szükség szerint még ízlés szerint fűszerezem. Már langyosan is ehető, de én általában várok vele, míg kihűl. A hűtőben könnyen levet ereszthet, ettől nem kell megijedni, csak jól össze kell keverni tálalás előtt.

P1040513.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://citromhabcsok.blog.hu/api/trackback/id/tr725606916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása