Az elmúlt egy hét a klíma nélküli lakásban rádöbbentett arra, hogy a háztartásom korántsem hiánytalan. Többek között nincs klímám, és jégkrémkészítő formám. Mivel utóbbit egyszerűbb orvosolni, gyorsan meg is tettem, és még gyorsabban elkészítettem életem első jégkrémét.
Mindössze 10 percet töltöttem a konyhában, és máris megoldódott 2-3 napra a család jégkrémszükséglete. Meg szeretném nyugtatni azokat, akik berzenkednek az avokádótól, hogy ebben az esetben az íze nem érződik erőteljesen (amúgy sincs neki sok), a zsírtartalma viszont főszerepet játszik abban, hogy egy savanykás és krémes hideg desszert legyen munkánk végeredménye.
Ha nem szeretnél lemaradni a receptjeimről és egyéb gasztrotémákról, kövesd a Citrom, hab, csók Facebook-oldalát is!
Hozzávalók (nyolc-tíz darab 50 ml-es formához):
2 darab kicsi, érett avokádó
2 lime leve
250 g zsíros joghurt (én 3,5%-os zsírtartalmút használtam)
1 rúd vanília kikapart magjai
3 evőkanál méz
Egy magas falú tálba teszem a megpucolt, darabokra vágott avokádót, ráöntöm a lime-ok levét, a joghurtot, a mézet és a vaníliarúd magjait. Botmixerrel simára pürésítem.
A jégkrémalapot ezután elosztom a nyolc-tíz 50 ml-es jégkrémkészítő formában, és egy éjszakára beteszem a fagyasztóba.