Citrom, hab, csók

Citrom, hab, csók

Mézes-narancsos tápiókapuding

2014. november 07. - citromhabcsok
Nemrég gyors látogatást tettem Isztambulban, és ahogy előre sejtettem, az édességeik nem hoztak lázba (sebaj, volt sok más étel, ami pedig igen). Nem azt mondom, hogy nagy ritkán nem eszek meg szívesen egy finom pisztáciás baklavát, de az a cukormennyiség, amivel dolgoznak, még nekem, édességedzett szervezetnek is sok. Ez a desszert mégis az ottani hangulatot idézi: a narancsvirágvíz, a méz és a pisztácia kombinációja keleties csavart ad az egyébként trópusokról érkező tápiókagyöngynek.

Ha nem szeretnél lemaradni a receptjeimről és egyéb gasztrotémákról, kövesd a Citrom, hab, csók Facebook-oldalát is!

P1060735.JPG
Hozzávalók (4 főre):
7 dl tej
60 g apró szemű tápiókagyöngy
2 tojás sárgája enyhén felverve
egy csipet só
80 g méz
fél narancs reszelt héja
1 teáskanál narancsvirágvíz
maréknyi durvára vágott, pirított pisztácia
P1060712.JPG
A tápiókagyöngyöt 2,5 dl tejjel egy közepes méretű, tapadásmentes lábasba öntöm (a tapadásmentes fontos kitétel, ugyanis tapasztalataim szerint a méz-tápiókagyöngy kombináció képes maradandó sebeket hagyni egy lábos alján). Hagyom ázni kb. 30 percen keresztül.
Ezután hozzáöntöm az enyhén felvert tojássárgáját, a mézet, a sót, és a maradék tejet. Összekeverem.
Közepes lángon forrásig melegítem a keveréket (kb. 15 perc), majd lassú tűzön további 20 percig rotyogtatom a pudingot. Időközönként megkeverem. Akkor nyilvánítom késznek, amikor a gyöngyök már megpuhultak, és a puding besűrűsödött. 
Leveszem a lábost a tűzhelyről és belekeverem a reszelt narancshéjat. Hagyom kihűlni.
Közvetlenül tálalás előtt elkeverem benne a narancsvirágvizet, elosztom poharakba és megszórom a durvára vágott pisztáciával.

A recept innen származik.

A bejegyzés trackback címe:

https://citromhabcsok.blog.hu/api/trackback/id/tr16872101

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása