Idén végre kijutottam a Gourmet Fesztiválra, íme egy gyors összefoglaló arról, milyen desszerteket (és egyéb érdekességeket) sikerült megkóstolnom szombaton.
Ha nem szeretnél lemaradni a receptjeimről és egyéb gasztrotémákról, kövesd a Citrom, hab, csók Facebook-oldalát is!
A Babel Rákóczi túrós újragondolása volt a legextravagánsabb desszert, amivel szombaton találkoztam. Állagok és formák kavalkádja.
Amikor már hétágra sütött a nap, nagyon jólesett a Corinthia Hotel Budapest fahéjas fagyija meggyraguval.
Kár, hogy a Gourmet Fesztivál csak délben nyit, mert különben a vasárnap reggelt biztos, hogy a Trattoria Pomo D'Oro standjánál kezdeném a kalácsba bújtatott házi fagyival. Az is lehet, hogy a vasárnap estét fejezem be ezzel.
Kóstoltam még egy olasz desszertet, a canollit a hamarosan nyitó Dolcissimánál. A tányéron pisztáciás és klasszikus verzióban látható.
+ két kakukktojás:
Az IKON zúzapaprikásos szendvicse volt az abszolút kedvencem. Már akkor kinéztem magamnak, amikor megjelent a menü a fesztivál weboldalán, és az első utam rögtön hozzájuk vezetett. Mondhatom, hogy megadta az alaphangot. Rengeteg minden kóstolnék még, de ebből vasárnap is eszek, az biztos.
Életemben először ettem csigát! Ez a verzió fűszeres vajjal volt nyakon öntve, ízben egyértelműen ez dominált, a csigahús ízéről nem tudnék nyilatkozni, állagra kicsit rágós, ruganyos, egyszer mindenképp érdemes kipróbálni.