Citrom, hab, csók

Citrom, hab, csók

Kókusztejbe kuszkusz - a villámreggeli

Bejegyzés alcíme...

2013. október 02. - citromhabcsok

Az utóbbi napokban nincs túl sok időm sütni-főzni. Szerencsés egybeesés, hogy enni sincs túl nagy kedvem. Ez a tejbekuszkusz visszahozta az étvágyamat, és nem is kellett korgó gyomorral várni, hogy elkészüljön: 20 perc alatt megfőtt. Néha felválthatja a müzlit.

Rögtön egy kókusztejes verzióval kezdtem tejbekuszkusz-pályafutásom. A citromos sajttorta sült szilva feltétjét néztem ki hozzá, de második nekifutásra inkább aszalt szilvát forgatnék hozzá. A kókusz-szilva párosítás bejött, de valószínűleg felesleges ezt az egészet sütögetéssel bonyolítani. A pirított mandula is jól illett hozzá, ráadásul ettől még tartalmasabb lett. A feltét egyébként is tetszőlegesen változtatható: aszalt gyümölcsökkel, banánnal, szederrel, áfonyával is jó lehet. És a kókusztej sem kőbe vésett előírás.

Ha nem szeretnél lemaradni a receptjeimről és egyéb gasztrotémákról, kövesd a Citrom, hab, csók Facebook-oldalát is!

P1030439.JPG

Hozzávalók (2 adaghoz):

125 g kuszkusz

250 ml kókusztej

50 ml víz

2 evőkanál cukor (egy a kuszkuszhoz, egy a szilvához)

csipet só

1 marék darabokra vágott mandula

6 szem szilva

Előmelegítem a sütőt 170 fokra. A kókusztejet a vízzel egy edénybe öntöm és forráspontig hevítem. Amikor gyöngyözni kezd, gyors mozdulatokkal hozzákeverem a kuszkuszt, a cukrot és a csipet sót, majd a tűzről levéve 15 percig hagyom pihenni letakarva, hogy a kuszkuszszemek magukba szívhassák a kókusz ízét.

Amíg a kuszkusz pihen, összeállítom a feltétet: a szilvákat megmosom, negyedekbe vágom, és egy tűzálló tálban összekeverem a cukorral, majd kb. 10 percre a sütőbe tolom. Közben egy száraz serpenyőben aranybarnára pirítom a mandulát.

Miután a kuszkusz megduzzadt, kis tálkákba kanalazom, a tetejét megszórom a pirított mandulával és ráteszem a szilvát is.

A bejegyzés trackback címe:

https://citromhabcsok.blog.hu/api/trackback/id/tr495546391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Void Bunkoid 2013.10.02. 15:04:52

Ööööö...de hát ez izé...tejbegríz, csak kókusztejjel.
süti beállítások módosítása