Citrom, hab, csók

Citrom, hab, csók

"Ehető" ajtódíszek édesszájúaknak

Bejegyzés alcíme...

2013. november 30. - citromhabcsok

Hát nem ennivalók ezek az ajtódíszek? De. Csak nehogy a szomszédok megdézsmálják, ahogy elhaladnak az ajtónk előtt.

Ha például mégsem fogy annyi forralt bor otthon, mint amennyi felvenné az összes a fahéjkészletünket, akkor ez készülhet a maradékból:

fahéj shelternesscom.jpg

Idős nagynénid azt hiszi, hogy még mindig a zselés cukor a kedvenced, mint 6 éves korodban, és minden egyes alkalommal kapsz tőle egy csomaggal, amit nincs szíved kidobni? Karikára vele!

zselés cukor dreamlittlebiggercom.jpg

Ez a mályvacukros verzió már trükkösebb: mert ezt sütibe is lehetne tenni, vagy meg is lehetne enni. Itt már fájhat az ember szíve. A végeredmény azonban bőven kárpótolhat.

Marshmallow-Wreath blowoutpartycom.jpg

Ha csak egy gyerek van, akit le lehet beszélni több zacskó kemény cukorka elfogyasztásáról azzal a szöveggel, hogy csináljunk belőle inkább karácsonyi ajtódíszt, hogy a Jézuska/Télapó megismerje a házat, ahová hozni kell az ajándékokat, már tettünk valamit a jövő generációjának egészségéért. A gyakorló szülőket kérdezem: ez a koszorú beválna?

candy1.jpg

Nyalókásból kettőt is hoztam. Tipikus amerikai családi filmes hangulat, nem? A másodikhoz ráadásul nem kell ipari mennyiséget felhasználni, mégis különleges lesz az eredmény:

nyaloka1.jpg

nyaloka2.jpg

Ha a természetesség híve vagy, vagy egyszerűen csak elméretezted a mikuláscsomagokba szánt dió, mogyoró és mandula mennyiségét, a következő dísz lehet a megoldás:

christmas wreath walnut yankeemagazinecom.jpg

Végül egy olyan dísz, amit senkinek sem ajánlok, főleg azért mert biztos nem érné meg a karácsonyt: a csokigolyókra vagy a szomszédok járnának rá, vagy munkába indulás előtt saját magunk, hogy beszerezzük a napindító boldogságfröccsöt:

lindor wreath-600x600.jpg

ferrero wreath-600x600.jpg

Ti elkészítenétek valamelyiket? Ha van még ötletetek, miből lehet ehető ajtódíszt készíteni, örülnék, ha kommentben megosztanátok velem.

A képek forrásai a megjelenés sorrendjében: shelterness.com, dreamalittlebigger.com, blowoutparty.com, pinterest.com, pinterest.com, pinterest.com, yankeemagazine.com, ohsosweetcandytrees.co.uk, ohsosweetcandytrees.co.uk

A bejegyzés trackback címe:

https://citromhabcsok.blog.hu/api/trackback/id/tr725666588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása