Citrom, hab, csók

Citrom, hab, csók

Epres brownie

2014. június 11. - citromhabcsok

Engem nem igazán lehet azzal vádolni, hogy úgy falom a csokoládét, mint Gombóc Artúr, de ez a brownie közelebb vitt az ő és csokifüggő embertársaim megértéséhez. Ahogy kivettem a sütőből, valahogy mindig találtam apró elintéznivalókat a konyhában, csak hogy elmehessek mellette és nagyot szippanthassak a belőle áradó epres-csokis illatfelhőből. Bátran ki merem jelenteni, hogy ezért a sütiért még 34 fokban is érdemes bekapcsolni a sütőt. A hűsítő hatás érdekében egy kis vaníliafagyit is lehet csempészni mellé.

Ha nem szeretnél lemaradni a receptjeimről és egyéb gasztrotémákról, kövesd a Citrom, hab, csók Facebook-oldalát is! 

P1050539.JPG

Hozzávalók (20x20 cm-es sütőformához)

20 dkg vaj

10 dkg étcsokoládé 

20 dkg cukor

5 dkg holland típusú kakópor

csipet só

175 g tejföl

2 nagy tojás

1 tk vaníliakivonat

8 dkg liszt

30-40 dkg eper, attól függően, ki milyen gyümölcsösen szereti a sütiket

kevés porcukor a díszítéshez

 

Előmelegítem a sütőt 165 fokra.

Az epret megmosom, méretüktől függően kettőbe vagy négybe vágom.

A feldarabolt csokoládét és a vajat hőálló tálba teszem és vízgőz felett összeolvasztom. Félreteszem hűlni.

Összekeverem a cukrot a kakaóval és a csipet sóval.

Felverem a tojásokat, majd simára keverem a tejföllel és a vaníliakivonattal. 

A vajas csokoládéhoz hozzáadom a cukros kakaót, majd a tejfölös keveréket. 

Rászitálom a lisztet és egy habverővel sima tésztává keverem. 

Sütőpapírral kibélelek egy 20x20 cm-es tepsit és a sűrű masszát belekanalazom. Kanál hátával vagy spatulával egyenletesen eloszlatom. Rászórom és kicsit belenyomkodom az eperdarabokat.

45-50 percig sütöm, az utolsó 15 percben alufóliával lefedve. A brownie-nak nem kell teljesen átsülnie, az a jó, ha krémes, ragacsos az állaga. Akkor nyilvánítható késznek, ha a teteje már kérges, de az aljáról még ráragad a csokikrém a hústűnkre/spagettinkre/hurkapálcánkra, mellyel a tűpróbát végezzük.

Amint elkészült, sütirácsra téve hagyom kihűlni. Porcukorral meghintve tálalom.

P1050551.JPG

A recept innen származik.

A bejegyzés trackback címe:

https://citromhabcsok.blog.hu/api/trackback/id/tr606290126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása