Citrom, hab, csók

Citrom, hab, csók

Epres-marcipános süti

2014. május 27. - citromhabcsok

Mondtam már mennyire szeretem a morzsás sütiket? Igen: itt, itt és itt. Eddig még mindegyik nagy sikert aratott, de ez az epres különösen nagy kedvenc. Tavaly egy barátnőm esküvőjén debütált a nagyközönség előtt, és a nagyközönség villámgyorsan el is tüntette. Mielőtt eltűnt a színről, sikerének titkát még megosztotta velem: puha, vajas tészta, szaftos eper és ropogós, édes marcipánmorzsa. Kinek van hiányérzete egy ilyen felsorolás után? Naugye, ez így tökéletes.

Ha nem szeretnél lemaradni a receptjeimről és egyéb gasztrotémákról, kövesd a Citrom, hab, csók Facebook-oldalát is!

P1050467.JPG

Hozzávalók (20x20 cm-es sütőformához vagy 22-24 cm átmérőjű tortaformához)

15 dkg puha vaj

10 dkg cukor

1 teáskanál vaníliakivonat

2 tojás

15 dkg liszt

1 teáskanál sütőpor

30-40 dkg tisztított eper, félbe-negyedekbe vágva

A morzsához:

3 dkg vaj

3 dkg liszt

2 dkg porcukor

csipet só

10 dkg marcipán

P1050478.JPG

A morzsával indítok, mert azt pihentetni kell kicsit a hűtőben. A vajat megolvasztom, majd belekeverem a lisztet, a porcukrot és a sót. Ezután az apróra vágott marcipánt is a tálba öntöm, és egy villa segítségével összedolgozom a többi hozzávalóval. Lefedem és hűtőbe teszem fél órára.

A sütőt előmelegítem 180 fokra.

A tésztához a vajat a cukorral és a vaníliakivonattal habosra keverem. Hozzáöntöm a felvert tojásokat és egységes masszává dolgozom. Ezután az előzőleg átszitált lisztet és sütőport is apránként hozzáforgatom. Sűrű tésztát fogunk kapni.

Sütőpapírral kibélelem a formát, és egy kanál segítségével egyenletesen eloszlatom benne a tésztát. Az epreket szépen elrendezem a tetején, majd megszórom mindezt a marcipános morzsával.

A sütőbe tolom 50-55 percre, tűpróbával ellenőrzöm, hogy elkészült-e.

P1050486.JPG

A recept innen származik, örök hála és köszönet érte.

A bejegyzés trackback címe:

https://citromhabcsok.blog.hu/api/trackback/id/tr606211303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása